Klauni blogují

UX je cirkus

Už delší dobu se pohybujeme v oblasti User Experience a nemohli jsme si nevšimnout, že lidé v tomto oboru si dávají různé tituly – od designerů, specialistů, testerů až po manažery a nindži. A tak jsme prostým pozorováním zjistili, že UX je pěkný cirkus. Tak jsme si řekli proč ne? Vymysleli jsme UX Circus a v něm dva klauny, kteří budou pravidelně pořádat setkání všech lidí, kterých se UX nějak dotýká ať už se titulují jakkoli.

UX je o lidech

Naší snahou je dostat české UX ven ze své bubliny mezi lidi, kteří s ním zdánlivě nemají nic společného, ale vlastně mají, jen o tom zatím nevědí. Druhým cílem je dostat mezi lidi samotné lidi. Můžete nás lajkovat a followovat (a děkujeme, že to děláte), ale nic nenahradí živou diskuzi a osobní setkání. Na UX Circus Show se kromě lidí okolo UX potkáte s grafiky, architekty, vývojáři, designery, manažery a dalšími.

UX je zábava

Každý cirkus má kromě klunů i artisty, kteří předvádí své umění v desetiminutových prezentací. Cílem je zaujmout, pobavit a poučit ostatní, protože i seriozní práce se dá dělat s úsměvem. Publikum ocení každého artistu body a na konci je vyhlášen vítěz, který dostává klaunský nos a obdiv všech přítomných.

 

Artistou se může stát kdokoli, kdo se na to cítí. Stačí si najít nejbližší termín UX Circus Show na webu, nebo přidružených sociálních sítích a poslat název své prezentace na info@uxcircus.cz. Cirkus je v neposlední řadě také kočovný, takže nám můžete posílat své nápady, kde byste nás chtěli vidět příště.

  1. Alex napsal:

    Konečně můžete přidávat komentáře. Těšíme se na vaše podněty.