Klauni blogují

První postřehy k Axure 8

Vyšla betaverze Axure 8, kterou je možné stáhnout a vyzkoušet. Pokud máte koupenou licenci, tak budete mít v budoucnu upgrade na Axure 8 zdarma. Zatím se ale betaverze instaluje vedle Axure 7 jako nová aplikace, takže není potřeba se bát přepsání aplikace, nebo o kompatibilitu projektů.

Horní nástrojová lišta je stejná na Macu i Windowsech, takže si konečně budeme moct v kanceláři radit kde co hledat, protože používáme různé systémy. Ptát se ale budu spíš já, protože lišta je sjednocená s verzí pro Mac.

Týmové projekty mohou být nově v Axure Share. Na týmové projekty jsem si nikdy moc nepotrpěl, ale dám jim opět šanci a tohle vyzkouším. Dřív jsme zkoušeli týmové projekty sdílet a synchronizovat přes Google Drive, ale bylo to nepoužitelné.

Nový widget Snapshot v obdelníku zobrazí náhled jiné stránky prototypu, nebo Master. Sice rozumím, jak ten widget funguje, ale stále mě nenapadá příklad, kdy bych to použil. Pokud o něčem víte, tak mi to prosím napište. Přibylo i pár jiných widgetů, ale jde pouze o variace na existující widgety.

Panely mají nové názvy, což není tak zajímavé jako to, že panel s natavením stránky už není na spodní straně, takže máme víc místa pro kreslení. Nastavení stránky stejně jako Widget Properties and Style a Widget Interactions and Notes teď v sobě skrývá jen jeden panel nazvaný Inspector, který zobrazuje úplně všechno pro vybraný widget, pokud není vybraný widget, tak pro stránku.

Zajímavé je, že to vypadá, že nic se nezměnilo na Adaptive Views, přestože neznám nikoho, kdo by to používal a nenadával na to.

Toliko na první pohled. Časem určitě přidám i druhé a další pohledy. A co zaujalo vás?